- Ana Sayfa
- Kurumsal
- Hizmetlerimiz
- Bilgi İşlem & Danışmanlık Hizmeti
- Web Tasarım
- Hosting ve Domain
- Depolama & Yedekleme Çözümleri
- E-Ticaret Yazılımları
- Sosyal Medya Yönetimi
- Kurumsal Bakım Anlaşması
- Sunucu Kurulumu & Yönetimi
- Network & Altyapı Çözümleri
- Kurumsal Kimlik Çalışmaları
- Grafik ve Logo Tasarımı
- Google Reklam Yönetimi
- Search Engine Optimization (SEO)
- Microsoft Çözümleri
- Makaleler
- Ürünler
- İletişim
- Web Tasarım
- Hosting ve Domain
- E-Ticaret Yazılımları
- Sosyal Medya Yönetimi
- Grafik ve Logo Tasarımı
- Bilgi İşlem & Danışmanlık Hizmeti
- Depolama & Yedekleme Çözümleri
- Sunucu Kurulumu & Yönetimi
- Kurumsal Bakım Anlaşması
- Kurumsal Kimlik Çalışmaları
- Microsoft Çözümleri
- Network & Altyapı Çözümleri
- Search Engine Optimization
- Google Reklam Yönetimi
Yardıma İhtiyacınız mı var
Anonymous Bilişim olarak sizlere bir telefon veya form kadar yakınız. İster Müşteri Temsilcilerimiz ile isterseniz de İletişim Formu ile tarafımıza ulaşabilir sorunlarınıza çözüm arayabilirsiniz.
+90 537 614 2088
info@anonymousbilisim.com
Depolama & Yedekleme Çözümleri:
İşletmenizin kurumsal ve ticari verilerinin bu derecede önem arz etmesi, bu tür verilerin periyodik olarak yedeklenmesine ve daha güvenli alanlara depolanması ihtiyacını doğurmaktadır.Her geçen gün artan İnternet kullanımı ve firma lokasyonlarının büyümesi daha çok veri saklama (storage) alanlarına ihtiyaç duyulmasına sebep oluyor. Öte yandan firmaların bel kemiğini oluşturan veri kaynaklarının virüslerden, kullanıcı hatalarından ve fiziksel arızalardan korunması bir zorunluluk halini alıyor.
Depolanan verinin en hızlı şekilde yedeklenmesi ve sağlam, hızlı ve kayıpsız geriye döndürülebilmesini sağlayan yeni nesil yedekleme çözümlerini sizler için kurumunuz özelinde analiz ediyor ve en uygun çözümü sizlere sunuyoruz.
Depolama & Yedekleme Çözümleri:
İşletmenizde meydana gelebilecek, depolama alanlarındaki donanımsal arızalar ve yazılımlar sorunların önüne geçebilmek için yapınıza uygun yedekleme ve depolama çözümleri sunuyoruz. Veri depolama hizmeti sunucularınız üzerinde yer alan verilerin belirlenen periyodlarda ve istenilen şekilde otomatik olarak yedeklenmesi işlemidir. ANONYMOUS BİLİŞİM’in sağladığı bu hizmette hız ve performans gereksinimleriniz, verilerinizin güvenliği ve işletim sistemleriniz arasındaki uyumluluk göz önünde bulundurularak verileriniz depolanmaktadır.
Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesi ve bilgisayar kullanımının artması nedeni ile gerek iş gerekse kişisel verilerimizin dijital ortamlarda saklanması ihtiyacını ortaya çıkartmıştır. İhtiyaç duyulan bu verileri saklamak istediğimizde karşımıza üç çözüm çıkmaktadır.
Depolanan verinin en hızlı şekilde yedeklenmesi ve sağlam, hızlı ve kayıpsız geriye döndürülebilmesini sağlayan yeni nesil yedekleme çözümlerini sizler için kurumunuz özelinde analiz ediyor ve en uygun çözümü sizlere sunuyoruz.
Veri Depolama
Depolanan verinin güvenli ve doğru şekilde saklanamaması ve yedeklenememesi büyük risk oluşturmaktadır. Önem ve öncelik gerektiren verilerin herhangi bir nedenle zarar görmesi kurumlarda maddi ve itibari kayıplara sebep olmaktadır. Bu sebeple kurumsal depolama ve yedekleme sistemleri üretilmiştir.
Geleneksel Depolama Ürünleri
Geleneksel depolama ünitelerine kısaca aşağıdaki protokoller ile bağlantı sağlanır.
NAS (Network Attached Storage) Ağ Bağlantı Depolama
Depolama üniteleri ağ protokolleri üzerinden istemci ve sunuculara bağlanır. İş hayatında çalışanların en çok kullandığı depolama türüdür. Görece olarak ucuz ve performanslıdır. Ek yetkilendirme özelliklerine sahiptir.
DAS (Direct Attached Storage) Doğrudan Bağlı Depolama
Depolama üniteleri, sunucuya doğrudan fiber, SAS kablo ile bağlanır. Ucuz ve performanslıdır. Ölçeklenebilirliği ve yönetimi sınırlıdır.
Nesne Tabanlı Depolama Sistemleri
Nesne tabanlı depolama geleneksel veri depolama mimarisinin aksine veri bloklarına ilişkili meta verilerin eklendiği, verilerin güvenli ve hızlı bir şekilde saklanıp erişilebildiği yeni nesil bir depolama çözümüdür. E-posta, medikal veri, ses ve görüntü arşivleme alanlarına uygun çözümler nesne tabanlı depolama sistemleri ile sunulabilmektedir.
SAN (Storage Area Networks) Depolama Alanı Ağları
Depolama üniteleri SCSI protokolleri aracılığıyla sunuculara bağlanır. İhtiyaca göre fiber veya bakır kablo üzerinden FC, FCOE, iSCSI protokolleri ile iletişim sağlarlar. Altyapı maliyetleri NAS ve DAS’a göre yüksektir. Gelişmiş performans, ölçeklenebilirliğe ve Yönetim özelliklerine sahiptir.
Yedekleme ve arşivleme süreçlerini yönetebilmek, problem durumlarında dosya bazında ya da ortam bazında geri dönüş sağlayabilmek amacıyla yedekleme yazılımları kullanılmaktadır. Büyük kurumların tüm gereksinimlerine çözüm sağlayabilenler olduğu gibi, bireysel kullanıcının basit yedeklemesine de çözüm sağlayabilecek nitelikte çok sayıda uygulama mevcuttur.
SAN, veri depolama ve yedekleme birimlerini yerel alan ağından bağımsız bir ağ üzerinde çalıştıran bir teknolojiye dayanıyor ve bu yapı pek çok avantajı beraberinde getiriyor. Sunucu, işletim sistemi ve marka bazında bağımsız olarak sisteme eklenebilen çözüm ile istenildiğinde ağ performansında herhangi bir etki olmadan yedekleme yapabiliyor ya da merkezi disk ünitesine disk ekleyerek kapasite genişletiliyor.
NAS ise ağ üzerinde yer alan sunucuların ortak kullanabildiği bir veri depolama çözümüdür. Herhangi bir network’e direk bağlanabilen ve merkezi bir biçimde veriyi saklayıp istek dahilinde datayı network’e sunan yüksek performanslı veri depolama teknolojisidir.
Bilişimin geleceği olarak her geçen gün artan ve hayata giren Anonymous Bilişim, kullanıcıların yerel konumlarında herhangi bir yazılım, işlem, veri erişimi ve servis altyapısı gerekmeksizin alınacak hizmetin sağlanabilmesini konu alan bilişim servisleri olarak tanımlanmaktadır. Bir diğer ifadeyle bulut teknolojisi internet üzerinden erişimde bulunulan veri depolama hizmeti, işlem kapasitesi ve yazılım uygulamalarıdır. Bu teknolojide şirketlerin bilişim alanında kullanılan uygulamalara ihtiyaç duydukları her an lokasyon bağımsız olarak erişebilmesi esas alınır. Bulut teknolojisinin en temel kazanımları düşük maliyet, ölçeklenebilirlik, esneklik ve çeviklik avantajlarıdır.
Özellikle artık yaşantımızın temel sorunlarından biri olan, kişisel ve kurumsal verinin öngörülemez hızlı artışı, cihaz özelliklerinin zaman zaman yetersiz ya da ihtiyacın üzerinde kalabildiği dengesiz performansı, kapasite, hız talepleri karşısında yük dengelemesi yapılabilme imkanı gibi özellikler bulut çözümlerinin devreye alınmasında ana sebepleri oluşturmaktadır. Buna ek olarak her ne kadar yedek lokasyonların kurulması ve devreye alınması kötü senaryolar için alınan önlemler arasında olsa da güvenlik ve gerçek yedeklilik esasları için de Anonymous Bilişim tartışmasız en garantili yöntemlerden birisidir.
Anonymous Bilişimin servis ve bakım hizmetlerinden tasarruf sağlandığı gibi donanım yatırımlarında önemli ölçüde düşüş ile CAPEX giderlerinin OPEX e çevrimi ve harcamaların hizmet olarak kurumlara geri dönüşü sağlanır. Bu yapı ile çoklu kullanıcı platformları için sağladığı avantajlardan biri de kullanıcı cihazlarına herhangi bir kurulum gerekmeksizin kullanıcıların sistem ve uygulamalara erişiminin olmasıdır.
Bulut teknolojisinin yapıtaşları SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) ve IaaS (Infrastructure as a Service) olarak açıklanabilir. Bu modellerde gerek yazılım katmanı bazında, gerek uygulama ve çözüm katmanlarında gerekse tüm altyapı katmanı olarak bulut hizmetlerinden faydalanılabilir.